JulkaisutKaiku Recordings 21.04.2023

AKRAS ja Aksel veivät ikonisen Mad World -kappaleen dystooppiseen konemusiikin maailmaan

Kansikuva - AKRAS x Aksel - Mad World

Mad World tuli tunnetuksi Donnie Darko -elokuvasta

Tänään, perjantaina 21.4. AKRAS ja Aksel julkaisevat konemusiikin maailmaan viedyn version legendaarisesta Mad World -kappaleesta. Tuottaja-DJ AKRAS otti rohkeasti käsittelyyn ikonisen kappaleen, jonka tulkitsee upeasti The Voice of Finland -ohjelmassa uransa aloittanut ja Pyhimyksen Jättiläinen-kappaleesta tunnetuksi tullut Aksel.

Kappaleen matka on ollut uskomaton jo tähän asti – sen on alun perin julkaissut Tears For Fears -bändi 40 vuotta sitten. Uuden elämän se sai elokuvamusiikkisäveltäjä Michael Andrewsin käsissä, joka teki siitä sovituksen Donnie Darko -elokuvaan.

Mad World on yks pysäyttävimpiä biisejä, mitä tiedän. Muistan miten kiinnostavan tyhjyyden olon Donnie Darko -leffa jätti ja miten syvälle Michael Andrewsin ja Gary Julesin versio vei: ikään kuin painajainen, jossa haluat viipyä”, kuvailee AKRAS.

”Tietyllä tavalla meidän versio on lähempänä Tears for Fearsin alkuperäistä kasarisoundia, mutta viety vielä syvemmälle konemusiikin maailmaan, ja yhdistetty Akselin hiuksenhienoon herkkyyteen”, hän jatkaa.

20 vuotta sitten Donnie Darkossa kuultu versio Mad Worldista oli UK:n listaykkönen. Nyt 20 vuotta on taas kulunut ja AKRAS ja Aksel luovat ikonisen biisin tarinaan jälleen uuden luvun.

”Nykymaailma on matkalla yhtä aikaa kohti painajaista ja uskomattomia mahdollisuuksia. Sota on Euroopassa ja keinoäly inhimillistyy eksponentiaalisella tahdilla. Halusin, että mun ja Akselin synthwave-henkinen versio on kuin elokuvallinen tulevaisuuden dystopia, hengästyttävä ja epäuskoinen”, kertoo AKRAS.

”Mun mielestä Mad World kaikkine eri tulkintoineen on hauras ja ajatuksia herättävä biisi ja todella universaali siinä mielessä, että jokainen kuulija saa siitä omanlaisensa. Ehkä käsittelisin sitä enemmän musiikin kautta välitettynä, suurempana konseptina, kuin pelkkänä biisinä”, pohtii kappaleen tulkinnut Aksel.

Kuuntele Mad World tästä.

Lataa: tekijätiedot / kansikuva / promokuvat (kuvaaja: Olli Äkräs ja Emilia Issakainen)
Seuraa AKRAS:ta: Instagram / Facebook  / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454