JulkaisutKaiku RecordingsKaiku Songs 16.06.2023

Roope Salminen & Koirat yllättää lakonisen hauskalla Tapoit mut –singlellä

Kansikuva - Roope Salminen & Koirat - Tapoit mut (feat. Yks Kaisa)

Kappaleella vierailee mystinen Yks Kaisa

Roope Salminen & Koirat, vierailevana tähtenään mystinen Yks Kaisa, julkaisee tänään perjantaina 16.6. uuden singlen Tapoit mut. Lakonisen hauska kappale viheltelee katkeransuloisesti jätetyksi tulemisen äärellä.

Yhtye palasi muutaman vuoden tauolta viime lokakuussa ja heti ensimmäinen julkaisu, platinaa striimannut Sen pituinen se (feat. Kiki), oli täysosuma. Hittikimara jatkui Teflon Brothersin ja STIG:in kanssa tehdyllä antisankaritarinalla Vituiks Män ja kesäisen kaihoisalla road trip -anthemilla Pisamat. Nyt saaga jatkuu Tapoit mut -singlellä.

Tapoit mut kertoo suurimmasta mulkusta, jonka tunnet. Siitä tyypistä, joka katsoi sun ohitse, joka koitti pienentää sua ja jonka taakse jättäminen tuntuu uudelleensyntymältä.

Monelle tämä varmasti toimii erobiisinä, mutta itse ajattelin kirjoittaessa erästä entistä pomoani. Olin työpaikassa, jota vihasin ja kesäloman alkaessa tuntui siltä, että mun oikea elämä käynnistyi vasta kun tämä esihenkilö jäi henkilökunnan taukotilaan comic sans -kahvimukinsa kanssa ja minä sain puhaltaa ulos ensimmäistä kertaa kuukausiin. Kuka ikinä sua onkaan pidätellyt – eksä, vanhempi, pääsykoeraati – älä anna niille enää valtaa. Tästä kesästä eteenpäin ne ei voi sulle enää mitään”, hän lupaa.

”Kuolinvuoteella ihmisten yleisin katumuksen syy on, että he eivät eläneet omannäköistään elämää vaan antoivat jonkun muun odotusten määritellä sen, mihin he käyttävät aikansa ja energiansa ja jopa elämänsä. Me sanomme fuck that ja revimme elämämme takaisin omiin käsiin.

Tapoit mut kirjoitettiin Los Rollosin studiolla kevättalven viimeisenä päivänä. Ilmassa oli tunne siitä, että kohta tulee lämmintä ja kesä ja uusia mahdollisuuksia. Kirjoittamassa oli Rollojen ja minun lisäkseni Ipi G, Kaarlo Kulmanen ja yks Kaisa. Aloitimme sillä, että päätimme tehdä biisin, joka kertoo tappamisesta. Lopputuloksesta tuli hyväntuulisin tappamisaiheinen biisi, mitä olen pitkään aikaan kuullut.

Kesällä Koirat palaa festarilavoille, mikä on upeaa, mutta itse odotan eniten meidän perinteistä Taiteiden yön spesiaalia Allas Sea Poolilla elokuussa”, kertoo Roope Salminen.

Kuuntele Tapoit mut tästä.

Seuraa Roope Salminen & Koirat -yhtyettä: Instagram / TikTok / Facebook / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Matti Kaunisvesi / Live Nation
matti.kaunisvesi@livenation.fi
+358 40 3518848