JulkaisutKaiku Recordings 17.11.2023

Muistatko vielä vuoden 1999 hitin Butterfly? AKRAS ja MENDI MOON päivittivät kappaleen 2020-luvulle

Kansikuva - AKRAS x MENDI MOON (explores) - Butterfly

Uudella versiolla rap-rock muuttuu houseksi

Tuottaja-DJ AKRAS on ottanut yhdessä artisti MENDI MOON (explores):in kanssa käsittelyynsä Crazy Townin ikonisen Butterfly-hitin vuosituhannen taitteesta. Kukapa ei muistaisi tätä: ”Come my lady, come-come my lady. You’re my butterfly, sugar baby”? Uudella versiolla rap-rock muuttuu houseksi, ja se julkaistaan tänään, perjantaina 17.11.

Butterfly on yksi millenniumin tärkeimmistä biiseistä, se vie muistot heti diskoon ja MTV-musavideoihin koulupäivän jälkeen. Se on maaginen sekoitus rap ja rock -maailman kovuutta ja hempeän lyriikan pehmeyttä. Tälle kontrastille koetamme tehdä oikeutta yhdistämällä bängäävän modernisoidun biitin MENDI:n hunajaiseen lauluun. Butterfly sopii täydellisesti house-coveriksi, koska se on päässyt sopivasti mielen perukoille, vaikka koko meidän sukupolvi tietää sen”, kertoo AKRAS.

Butterfly on ollu mun ihan lempibiisejä pikkukakarana. Näin aikuisena seksuaalivähemmistön edustajana oli ihana ajatus saada biisin sanoihin pehmeän naisellinen kulma. Ollin tuotanto tekee biisistä unelmoivan ja tuo esiin biisistä sen perhosen”, kertoo MENDI MOON.

AKRAS ja MENDI MOON työskentelevät molemmat laajasti musiikin parissa. AKRAS on tuottaja ja kirjoittaja mm. Jukka Pojan sekä Roope Salminen & Koirat -yhtyeen hittien takaa. Genrerajoja ylittävä MENDI MOON on kirjoittanut biisejä ympäri maailmaa, joista mainittakoon Hollywood-elokuvan The Misfits loppuhuipennusbiisi sekä Kiinan kärkilistoille noussut rockpop-hitti Off/On. Vaikka AKRAS ja MENDI MOON ovat tuttuja pitkältä ajalta, on tämä julkaisu heidän ensimmäinen yhteissinglensä.

”Ollaan Ollin kanssa löydetty ihanan luova hulluttelun tila, missä kaks muusikkoa saa leikkiä vapaasti. Molemmat on tekijöinä kiinnostunut nykypopin lisäks mm. kokeilevasta A-popista, Euroviisuista ja nostalgiasta”, kertoo MENDI MOON.

”Ollaan kirjoitettu yhdessä biisejä ja yhteistyö tuntuu tosi luontevalta kun molemmilla on niin monigenreinen tausta. MENDI:stä kuullaan vielä isosti!”, ennustaa AKRAS.

Kuuntele Butterfly tästä.

Seuraa AKRAS:ta: Instagram / Facebook / TikTok
Seuraa MENDI MOON:ia Instagram / Facebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454