JulkaisutKaiku RecordingsKaiku SongsSignaukset 24.05.2024

Arttu Wiskari meets Maustetytöt – Asla Jo tekee riipaisevaa ”suomikaihopoppia”

Kansikuva - Asla Jo - Poltan mun kotikaupungin

Poltan mun kotikaupungin on toinen single syksyllä ilmestyvältä EP:ltä

Kaiku Recordingsin tuorein signaus Asla Jo julkaisee tänään perjantaina 24.5. Poltan mun kotikaupungin -singlen, joka kertoo omakohtaisen tarinan lapsuuden kotikaupungin jättämisestä. Kappale on toinen singlelohkaisu myöhemmin syksyllä julkaistavalta esikois-EP:ltä Kaikki alko siitä mihin me loputtiin.

”Käsittelin tällä biisillä mun vihaa, tutustuin siihen tunteeseen. Mulla on ollut monia tilanteita elämässä, kouluja, tuomitsevia ihmisiä, yhteisöjä, ex-ihmissuhteita, missä mun ei ollu hyvä olla. Tiedän, et mulla on paljon kuuntelijoita, jotka asuu semmoisella paikkakunnalla, jossa on tosi tuomitseva ilmapiiri vaikka seksuaalivähemmistöjä kohtaan tai heitä kiusataan. Poltan mun kotikaupungin on voimabiisi tämmöisistä tilanteista lähtemiselle. Haluun tän biisin avulla antaa rohkeutta tehdä päätös jättää se toksinen ihmissuhde, muuttaa pois toiseen kaupunkiin ja aloittaa alusta”, kertoo Asla Jo.

Poltan mun kotikaupungin -kappale syntyikin juuri tällaisessa tilanteessa, helsinkiläisessä soluasunnossa, kun artisti oli juuri muuttanut pois vanhasta kotikaupungistaan.

 “Mua inspiroi silloin esim. Lili ja Luna sekä Noah Cyrus, folk- ja countrymusiikki, ja siinä käytettävä pedal steel -kitara. Vihellykset. Ohivilisevät lakeus ja peltomaiset ja loputtomat junaraiteet. Uuden alku. Kun olin kirjoittanut ekaa versiota, tehtiin biisiä loppuun Jouni Nikulan kanssa. Tuotanto on mun upean ystävän Cecil Opian käsialaa.”

Asla Jon musiikissa arttuwiskarimainen suomalaisen sielunmaiseman tulkinta kohtaa Maustetyttöjen suorasukaisuuden. Lopputuloksena on riipaisevan kaunista ja omaleimaista ”suomikaihopoppia”, kuten artisti itse musiikkiaan kuvailee. Asla Jo kirjoittaa lauluissaan asioista, jotka tuntuvat kipeästikin ja haluaa tuoda musiikillaan esiin mielenterveyskuntoutujien ääntä.

“Mun laulunkirjoittaminen on lähtenyt sosiaalisen kuntoutuksen musiikkipajalta. Olin dropannut lukiosta ja syrjäytynyt vähän, ja pääsin sit etsivän nuorisotyön kautta tämmöiseen päivätoimintaan. Olin huonossa mielenterveydellisessä tilanteessa, eikä mulla ollut osaamista käsitellä mun tunteita. Mä sain musan tekemisestä uuden suunnan elämälle, tavan purkaa ja käsitellä mun sisäistä ja ulkoista maailmaa. Siitä Poltan mun kotikaupungin -biisissäkin on kyse – tunteiden purusta ja käsittelystä”, kertoo Asla Jo.

Kuuntele Poltan mun kotikaupungin tästä.

Seuraa Asla Jota: Instagram / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454