JulkaisutKaiku Recordings 03.06.2021

House-tuottaja AKRAS julkaisee debyyttisinglensä The Final Countdown

Kansikuva - AKRAS - Final Countdown (feat. Baby O)

Tyylikkäällä coverilla Europen klassikosta feattaa F3M -yhtyeestä tuttu Baby O

Kaiku Recordingsin tuore signaus EDM-/house-tuottaja AKRAS julkaisee tänään perjantaina 4.6. debyyttisinglensä The Final Countdown. Kappale on tanssittava cover Europe -yhtyeen samaa nimeä kantavasta hard rock -klassikosta, jonka legendaarisen synariffin esittää eteerisesti laulaen F3M -yhtyeen jäsenenä vuoden 2020 UMK:hon osallistunut Baby O.

AKRAS on tuottaja-dj-projekti, jossa yhdistyvät nostalgia, melankolia ja tanssittavuus. Mies kaiken taustalla on tuottaja Olli Äkräs, joka on ehtinyt tuottaa ja kirjoittaa kunnioitettavan määrän listahittejä mm. Jukka Pojalle, Pyhimykselle ja Tuure Boeliukselle sekä soittaa Roope Salminen & Koirat -yhtyeen riveissä. Hänen haaveensa artistiudesta voi jäljittää lapsuuden tutustumiseen Jean-Michel Jarren ja Pink Floydin tuotantoon. Ollin unelma-ammatti oli astronautti, joka sukeltaa syvään mereen ja nousee aina välillä saarelle keikkailemaan.

AKRAS-musiikin pohja oli jo valmiina avaruudellisissa tekno-/house-demoissa, joita Olli teki 10-vuotiaana PlayStationin Music 2000 -ohjelmalla. ”Muistikortilta löytyi vielä vanhat demot, joten lähdin sämpläämään sieltä soundeja. Siitä muodostui koko estetiikan pohja PlayStation-henkisiä visuaaleja myöten”, kertoo artisti.

The Final Countdown oli luonteva valinta coveriksi, koska alkuperäisen biisin herättämä fiilis linkittyy projektin nostalgialeikittelyyn. Europen klassikon järkälemäisyys ei ole vanhentunut: maailman paras synariffi iski tajun kankaalta lapsena ja se tekee sen vieläkin. Versiossani puen biisin täysin erilaiseen avaruuspukuun.”

AKRAS löytää Europen vuoden 1986 klassikosta myös syvemmän sanoman, joka on ajankohtainen tänäkin päivänä. ”Tulkintani mukaan The Final Countdown on viimeinen lähtölaskenta elinkelvottomalta maapallolta, jolle jätämme hyvästit. Kasvatin kaihoa tanssittavaksi houseksi samalla kun tekstin hyvästit kasvavat uteliaaksi optimismiksi: With so many light years to go, and things to be found. Lopulta ihmiskunta keksii keinon”, hän maalailee.

Kuuntele The Final Countdown (feat. Baby O) tästä.

Lataa: kansikuva, tekijätiedot / promokuvat (kuvaaja: Emilia Issakainen)
Seuraa AKRAS:ia: Instagram / Facebook
Seuraa Baby O:ta: Instagram / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala
titta@kent.fi