JulkaisutKaiku Recordings 26.11.2021

Tiisu julkaisee albumin III

Albumin tarinat kertovat armottomasta pudotuksesta aikuisuuteen

Tiisu julkaisee tänään kolmannen pitkäsoittonsa III. Lähes 5 vuotta työstetty albumi julkaistaan suoratoistopalveluiden lisäksi vinyylilevynä. Värikkääksi suomirockiksi musiikkiaan kuvaileva yhtye on tehnyt albumin alusta loppuun asti omalla porukalla.

Bändin pääasiallisena laulunkirjoittajana toimii laulaja Henrik Illikainen, mutta III -albumilla koko bändi on ollut biisinkirjoitusprosessissa aiempaa vahvemmin mukana. Albumin on tuottanut yhtyeen basisti Väinö Karjalainen, joka myös miksasi ja äänitti kappaleet yhtä lukuun ottamatta.

III -albumin kappaleet kertovat armottomasta pudotuksesta aikuisuuteen. ”Tämä on henkilökohtainen vuodatuslevy aiheesta ”aikuisuuden” ensiaskeleet, joita otan vieläkin 26-vuotiaana. Työ, rakkaus ja kaikki muu aikuisuus hässäkkä tuntuu vaikealta. Oli paljon kivempaa lapsena pelata videopelejä ja leikkiä leluilla”, kertoo Henrik Illikainen.

Albumin teeman kiteyttää kappale 18v, joka kertoo siitä taianomaisesta päivästä, kun täysi-ikäistyy ja pääse ensimmäistä kertaa maistamaan yöelämää ja nousuhumalan euforiaa. Suoraan paikallisen baarin tanssilattialle vievä kappale toivottaa onnea matkalle aikuisten maailmaan.

”Tuntuu, että lapsuudessani oppimani käsite aikuisuudesta sulkee ulos jotain merkittävää ihmisluonteesta. Jokaisen täytetyn vuoden myötä tuntuu, etten ole muuttunut lapsuusvuosista paljoakaan. Aikuisuus on vain vastuuta. Lapsia me ollaan koko elämän”, pohtii Illikainen.

Tiisu juhlistaa albumia levynjulkaisukeikalla Helsingin On The Rocksissa perjantaina 18. maaliskuuta. Lisätiedot kevään muista keikoista päivitetään Tiisun some-kanaviin.

Kuuntele III tästä.

Lataa: tekijätiedot / kansikuva / promokuvat (kuvaaja: Kerttu Malinen)
Seuraa Tiisua: Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Toni Ritonen / Fullsteam Agency
toni@fullsteam.fi
+358 50 4044 573