JulkaisutKaiku Recordings 13.11.2019

Tiisu tekee näyttävän paluun uudella singlellään Kuollaan me kaikki

Tiisu julkaisi uuden singlensä Kuollaan me kaikki perjantaina 8.11. upean musiikkivideon siivittämänä. Nyrjähtäneellä suomirockillaan vankan fanikannan kerännyt yhtye on ehtinyt julkaista jo kaksi albumia ja tekee nyt paluun lyhyen tauon jälkeen. Single on yhtyeen ensimmäinen julkaisu Kaiku Entertainmentin uudella LEFT-levymerkillä.

Kuten nimestä voi päätellä, käsittelee kappale kuoleman vääjäämättömyyttä Tiisulle ominaisella omaperäisellä twistillä. ”Kappale syntyi pohtiessani todella konkreettisella tasolla, että millaista on kuolla. Miltä se tuntuu, miten kuolen, onko mulla kuollessani hassu ilme ja paskat housussa” kertoo Tiisun laulaja Henrik Illikainen. Katoavaisuuden pohdinta kiteytyy kuitenkin positiiviseen viestiin: Kuolema on osa elämää ja sitä elämistähän me teemme jo tänään. ”Jos miettii sitä, kuinka kaunista syksyllä on, se minusta kertoo jotain oleellista kuoleman luonnollisuudesta ja tarpeellisuudesta”, pohtii Henrik.

Tiisu on tullut tunnetuksi myös komeista ja idearikkaista musiikkivideoistaan, eikä petä sillä rintamalla tälläkään kertaa. Videon alussa laulaja Henrik löydetään kuolleena, mitä on pohjustettu yhtyeen mysteerisissä some-postauksissa pitkin syksyä. Siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu on bändi saanut kuulla useita tulkintoja. ”Jos jokin tulkintoja yhdisti niin se, että niissä kaikissa video käsitteli sitä, miten kuoleman kohtaaminen vaikuttaa elämään. Minusta sen tunnustaminen osaksi elämää, tekee elämään suhtautumisesta terveempää”, Henrik Illikainen toteaa.

Tiisun paluu ei suinkaan jää yhden singlen mittaiseksi, vaan yhtyeeltä saa odottaa lähitulevaisuudessa enemmänkin uutta materiaalia. ”Rakenteilla on uusi levykokonaisuus ja tällä kertaa teemme levyä täysin itsenäisesti, ilman tuottajaa”, Henrik kertoo. Kuollaan me kaikki on yhtyeen mukaan eräänlainen tribuutti yhtyeen aiemmalle soundille, eikä vielä anna juurikaan viitteitä tulevan kokopitkän tyylistä. Samankaltaisena tribuuttina voi nähdä yhtyeen loppuunmyydyn comeback-keikan On The Rocksissa 22.11., jossa kuullaan yhtyeen vanhoja hittejä ja nähdään heidän tavaramerkikseen muodostunutta riehakasta live-energiaa. ”Tämän jälkeen on aika astua uudelle aukeamalle Tiisun tarinassa”, he summaavat.

Kuuntele Kuollaan me kaikki tästä.

Katso Kuollaan me kaikki -musiikkivideo tästä.

Seuraa: Facebook / Instagram / Twitter
Lataa: kansikuva, tekijätiedot / promokuvat

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi