JulkaisutKaiku RecordingsKaiku Songs 31.08.2015

Johanna Kurkela julkaisee Ingrid-albumin 11. syyskuuta

Johanna Kurkelan seitsemäs albumi Ingrid on syntynyt kahden vuoden intensiivisen työn tuloksena. Vahvat laulut tulevat kulkemaan kuulijan vierelle elämän tuuliselle tielle. Mutta vaikka aiheet nimikappaletta myöten ovat paikoin tummasävyisiä, levylle mahtuu myös aurinkoa ja elämän kauneuden ihmettelyä. Niin kuin vain Johanna Kurkela osaa.

Me olemme kaikki selviytyjien jälkeläisiä. Ingrid on eräänlainen kartta niihin elämän sävyihin, joita tuo selviytyminen ja oman paikan hakeminen tässä maailmassa ovat heittäneet eteeni. Ingrid on tarina sinusta ja minusta, niistä haasteista, luopumisista ja oivalluksista, joita tällä ihmisen kokoisella matkalla kohtaamme, yksin ja yhdessä”, taustoittaa Johanna albumia.

Aiemmasta poiketen Ingridin kaikkien laulujen taustalla on ollut yksi ja sama tekijätiimi, joka vuorovaikutuksessa solistin kanssa on kirjoittanut laulut, räätälintyönä, jokaisen ”leikkauksen” tarkasti sovittaen. Tämä tekijätiimi on monien hittien takuupari Saara TörmäAku Rannila yhteistyössä eritoten tuottajana kunnostautuneen Jurekin kanssa.

Johanna itse on ollut levynteon kaikissa vaiheissa vahvasti läsnä ja vaikuttanut levyn soivaan ilmeeseen enemmän kuin koskaan aiemmin urallaan.

Levyn ensisingle Ei panikoida hämmensi jo alkuvuodesta totuttua eteeristä artistimielikuvaa tanssirytmeillään ja kakkossingle Kuolevainen on ollut yksi kesän ja syksyn vahvoista radiolauluista.

Syksyn pimetessä Johanna Kurkela suuntaa koko maan kattavalle konserttisalikiertueelle. Artisti on kertomansa mukaan valtavan innoissaan odottaessaan uusien laulujen ja elävän yleisön kohtaamista.

Johanna Kurkela konserttisalikiertueelle

16.10. Verkatehdas, Hämeenlinna
17.10. Tampere-talo, Tampere
18.10. Sibeliustalo, Lahti
23.10. Kaukametsän Sali, Kajaani
24.10. Paviljonki, Jyväskylä
30.10. Savoy-teatteri, Helsinki
31.10. Kuusaasali, Kouvola
07.11. Musiikkikeskus, Kuopio
08.11. Madetojan Sali, Oulu
13.11. Snellman-sali, Kokkola
14.11. Raahesali, Raahe
15.11. Kaupunginteatteri, Seinäjoki