JulkaisutKaiku RecordingsKaiku Songs 08.03.2024

Elias Kaskinen julkaisee pakahduttavan Pisaroita-singlen

Kansikuva - Elias Kaskinen - Pisaroita

Kappale kertoo eron jälkeisestä katumuksesta

Elias Kaskinen julkaisee tänään, perjantaina 8.3. pakahduttavan, eron jälkeisestä katumuksesta kertovan Pisaroita-kappaleen. ”Biisi kertoo tilanteesta, jossa jättäjä tajuaa eron jälkeen, että entinen kumppani taisi sittenkin olla se oikea”, kiteyttää Elias.

Menetetyn rakkauden perään kurkottelevan kappaleen tekijöihin kuuluu Kaskisen lisäksi Mariska sekä Mikko Koivunen. UMK:ssa menestyneen Sara Siipolan Paskana-kappaleen tuottanut Koivunen on niin ikään Pisaroita-kappaleen soundien takana.

”Ystäväni kamppaili parisuhteessa, joka pitkän harkinnan jälkeen päättyi eroon. Olin mukana kantamassa sohvaa, mutta pian erilleen muuton jälkeen sain kuulla, että hän oli jälleen alkanut tapailla exäänsä. Olin ihan, että täh? Meillä oli samoihin aikoihin ensimmäinen yhteinen biisisessio Mariskan ja kappaleen tuottajan Mikko Koivusen kanssa. Mariska kertoi, että hänen lapsensa oli aamulla koulumatkalla kysynyt ”Äiti, paljonko pisaroita mahtuu mereen?”. Sen jälkeen ei tarvinnutkaan enää tehdä muuta, kuin kirjoittaa kappale”, kertoo Elias kappaleen synnystä.

Koko kansan tuntema laulaja-lauluntekijä palaa Pisaroita-voimaballadilla jälleen singlekantaan julkaisutauon jälkeen. Hän käytti tuon ajan menemällä niin syvälle lauluntekijyyden juurille, kuin mahdollista, ja nyt ilmassa on uuden alun tuntua.

”Tuntuu jännittävältä. Vaikka takana onkin jo kymmeniä julkaisuja, fiilis on silti monella tapaa sama, kuin julkaisisi musiikkia ensimmäistä kertaa. Ehkä osittain myös siksi, että vaihdoin levy-yhtiötä reilu vuosi sitten ja Pisaroita on ensimmäinen yhteinen julkaisu Kaiku Entertainmentin mahtavan tiimin kanssa”, kertoo Elias.

”Nykyään co-write-sessiot, eli yhdessä kirjoittaminen, on musiikkialalla ennemmin sääntö kuin poikkeus, kun aletaan tehdä albumia. Halusin kuitenkin pysähtyä hetkeksi tutkiskelemaan omaa ääntäni, joten jaoin vuoden 2023 kahteen osaan: ensimmäiset 6 kuukautta kirjoitin pelkästään yksin kitaran ja nauhurin kanssa. Se oli mielenkiintoinen ja rankka matka, mutta se terävöitti kynääni ja opin samalla myös paljon asioita itsestäni. Syksyllä 2023 palasin studiolle muiden kirjoittajien ja tuottajien pariin ja Pisaroita syntyikin ensimmäisissä co-write-sessioissa tauon jälkeen”, kertoo Elias matkastaan tähän päivään.

Tänä vuonna Eliaksen suunnitelmissa on saattaa loppuun albuminkirjoitusprosessi ja tehdä paljon keikkoja, vapaa-ajan yllytyshulluja sporttitempauksia unohtamatta. Ensimmäisestä omasta julkaisusta on ehtinyt kulua jo kymmenen vuotta, joten aihetta on myös juhlaan!

”Ensimmäisestä virallisesta singlejulkaisusta tuli viime marraskuussa kuluneeksi kymmenen vuotta. Vuosipäivänä pysähdyin ja esitin kiitoksen universumille siitä, että olen saanut tehdä näitä hommia työkseni jo vuosikymmenen ajan. Se ei tosiaankaan ole itsestäänselvyys, ja olenkin erittäin kiitollinen kaikille heille, jotka musiikkiani kuuntelevat ja jotka käyvät keikoilla!”, kiittelee Elias.

Kuuntele Pisaroita tästä.

Seuraa Elias Kaskista: Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Niina Jalonen / Warner Music Live
niina.jalonen@warnermusic.com
+358 40 568 3242