JulkaisutKaiku Songs 13.11.2019

LEFT -levy-yhtiön ensimmäinen kiinnitys Juho Raja julkaisee toisen singlensä Ahdistaa

Riipaisevaa vaihtoehto-poppia esittävä Juho Raja julkaisi pe 11.10. uuden singlen Ahdistaa. Pysäyttävän ja komeasti kasvavan kappaleen on tuottanut huipputuottaja Minna Koivisto. Sanoitus kuvailee rakastumisen aiheuttamaa ahdistusta, sitä kun sydän on pelokas. ”Ensin ollaan kärsimässä kakkospäivän painetta ravintolassa, kun usvasta löytyy jotain. Suhdetta syvennetään ja itsensä menettämisen pelko ottaa otteen. Rakastuminen on pelottavaa. Siinä tekee itsestään typeryksen. Ihan vapaaehtoisesti”, kertoo Juho Raja laulun tarinasta.

Juho kertoo Ahdistaa -kappaleen syntyneen nopeasti ja nimenmukaisesti ahdistuneessa mielentilassa. ”Ahdistaa sai alkunsa siitä, kun mua ahdisti helvetisti mökillä. Synkältä syystaivaalta piiskasi viistoräntää ja odotin Minna Koivistoa ja Lauri Halavaaraa saapuvaksi saareen tekemään biisejä. Vesi oli matalalla ja myräkkä oli aikamoinen”, Juho kertoo. Kun lahjakkuuskatras oli saatu turvallisesti samalle saarelle, oli biisi yllättäen valmis tunnissa. ”Naurettiin epäuskoisesti, kun kuunneltiin aikaansaannosta. Sehän on jotain aivan muuta.”

Artisti-uran ohessa Juho Raja on ollut mukana tuottamassa ja/tai kirjoittamassa useita isojen suomalaisten kappaleita, kuten vaikkapa Jukka Pojan tuoretta kesähittiä Souda Kesämies (feat. Elastinen). Hänen vahva taustansa hip-hopin parissa kuuluu Ahdistaa -singlen räpätyissä säkeistöissä.

Kuuntele Ahdistaa tästä.

Seuraa: Facebook / Instagram
Lataa: kansikuva, tekijätiedot / promokuvat