JulkaisutRähinä Records 07.06.2024

Nyt on legendaarinen lineup – Timo Pieni Huijaus, Kube, Kalle Kinos & Joniveli julkaisevat Legacy-singlen

Kansikuva - Timo Pieni Huijaus - Legacy (feat. Kube & Kalle Kinos)

Legacy on lyhyt katsaus artistien suomirappiin jättämiin jälkiin

Tänään perjantaina 7.6. suomiräp-legenda, ”kruunuton boom bap king” Timo Pieni Huijaus julkaisee singlen Legacy, seuranaan pitkän linjan räppikollegat Kube ja Kalle Kinos sekä tuottaja Joniveli. Legacy toimii lyhyenä katsauksena siihen, millaisen jäljen räppärit ovat suomirap-skeneen jättäneet.

Legacy kertoo periaatteessa siitä, mitä me ollaan räpin saralla saatu aikaan. Ollaan kuitenkin suoraan tai epäsuorasti vaikutettu siihen, miltä suomirap näyttää ja kuulostaa nykyään. Tän hetken suomirapissa eletään mielettömän hienoa aikakautta, uusia hyviä artisteja tulee melkein viikoittain, joista muutamat sitten vuorostaan tulee jättämään suuren jalanjälkensä tähän meidän jo tallaamaan polkuun”, kertoo Timo Pieni Huijaus.

Artisti kunnioittaa suuresti itse myös niitä, jotka ovat tallanneet räppipolkuja jo ennen häntä.

”Kaikella on perusta, ja itse oon aina kunnioittanut ja arvostanut meitä ennen olleita henkilöitä, jotka kuitenkin on omalta osaltaan vaikuttaneet siihen, miltä esimerkiksi mä oon kuulostanut ja näyttänyt. Mikään ei synny tyhjästä. Kaikilla on aina omat vaikutteensa”, hän jatkaa.

”Oma värssy toki rakentui lopuksi aika punchline-muotoon, ”mä oon parempi ku sä” -asetelmaan, joka on kuitenkin pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Mikään ei saa olla liian vakavaa, mutta ajatuksia saa ja pitää herättää. Ja aina puhutaan top 5 -listasta, niin Kube ja Kinos on mulla siinä listalla”, paljastaa TPH.

Hyvät asiat ottavat usein aikaa, niin myös tämän kappaleen loppuunsaattaminen. Ensiaskeleet otettiin jo muutama vuosi sitten ja tänä keväänä kappale sai vihdoin lopullisen muotonsa.

”Idea biisistä on kytenyt jo pari vuotta. Kubelle ja Kinokselle laitoinkin jo pari vuotta sitten viestiä aiheesta. Kalle oli heti mukana. Jussista ei kuulunut reiluun vuoteen mitään, kunnes sain tietää, että mulla oli sen vanha numero. Laitoin sitten uudestaan viestiä, ja sekin oli mukana heti. Jonivelin kanssa ollaan kuljettu jo reilu 20 vuotta samoja polkuja ja ollaan säännöllisesti yhteydessä. Nyt Joni laittoi taas biittejä, joista yksi tuntui tähän täydelliseltä. Itse biisi syntyi hyvin nopeasti ja vaivattomasti. Pojat toimitti pelkkää tulta ja ite yritän pysyä siinä vauhdissa”, kertoo Timo Pieni Huijaus.

Kesäksi TPH:lla on suunnitelmissa sopivassa suhteessa musiikkihommia ja lomailua. ”Keikkoja, studioo, isoja juhlia, golfia, vähän lomaa ja perheen kanssa oloa niin paljon, kuin ehtii. Syksylle olis jo pari biisiä tulossa”, hän lupailee.

Kuuntele Legacy (feat. Kube, Kalle Kinos & Joniveli) tästä.

Seuraa Timo Pieni Huijausta: Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Fullsteam Agency Oy
mika@fullsteam.fi
+358 44 269 6072