JulkaisutKaiku Recordings 03.11.2023

DJ Oku Luukkainen tarjoaa turboahdetun päivityksen Shanghain valot -hitistä

Kansikuva - DJ Oku Luukkainen - Shanghain valot (feat. Spekti & Annika Eklund)

Uudella versiolla ovat mukana räppäri Spekti sekä alkuperäisversion esittänyt Annika Eklund

Tänään, perjantaina 3.11. DJ Oku Luukkainen yhdistää voimansa räppäri Spektin ja laulaja Annika Eklundin kanssa tarjoillakseen turboahdetun päivityksen Eklundin klassikkohitistä Shanghain valot. Vuoden 2006 viisukarsinnoista ikivihreästatukseen nousseeseen Kerkko Koskisen sävellykseen on tehty Spektin uudet säkeistöt, joissa Shanghain valot ja New Yorkin talot saavat vastaparikseen mm. Studio Julmahuvin ja MM 95:n (never forget!).

 Ensimmäistä kertaa idea tästä tuli muutama vuosi sitten kun huomasin, että keikkapaikoilla soi usein alkuperäinen versio ja tuli ajatus, että olisi hienoa päivittää biisi. Pidin kappaleen onnistumisen suhteen tärkeänä, että mukana olisi alkuperäinen laulaja, eli Annika. En usko, että biisiä olisi tehty loppuun ilman hänen osallistumista. Sen lisäksi, että Annika on Shanghain valot -ääni, niin hän on myös aurinkoinen persoona ja on ollut ilo työskennellä hänen kanssaan,” kertoo Oku Luukkainen.

Shanghain valot on urani merkittävin laulu. Sen myötä olen saanut esiintyä upeissa tilaisuuksissa, jopa siellä Shanghaissa asti! Hienoa että laulu elää ja saa edelleen lisää kuulijoita tämän uuden version myötä”, fiilistelee Annika Eklund.

Koska elokuvallisesta kappaleesta haluttiin tehdä selvästi uudenlainen, heitettiin jo valmiiksi upeaan soppaan mukaan legendaarisen suomiräppäri Spektin riimit.

”Aika nopeasti ymmärsin, että kappaleen pitää olla uusi, eikä vanhan remix. Luonnollisin tapa löytää biisiin uusi tarina ja tulokulma oli löytää toinen artisti mukaan. Spekti on ollut jo pitkään artisti, jonka kanssa olen halunnut julkaista musaa, joten lähetin Shanghain valoista demon ja ilokseni Spekti innostui ja lähti mukaan!”, kertoo Oku.

”Alkuperäinen kappale on niin ikoninen, ettei mulle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin suostua, kun pyydettiin mukaan”, komppaa Spekti.

Järkälemäinen Shanghain valot -kappale on pohjimmiltaan rakkauslaulu, ja juuri siitä tulokulmasta sitä työstettiin myös DJ Oku Luukkaisen uudella versiolla.

Shanghain valot on edelleen bilebiisi, mutta myös rakkauslaulu. Siinä kuvaillaan, kun se oikea tulee kohdalle ja omassa elämässä pystyin tähän samaistumaan. Joten tätä kautta palasin jälleen tämän ajatuksen äärelle joka tuli jo pari vuotta sitten. Tässä versiossa tarinaan on tuotu myös suomalaista mielenmaisemaa. Spekti onnistui täydellisesti tuomaan sen räpeissä esiin, kun matkaa yöllä sen rakkaan luokse läpi räntäsateen”, kehuu Oku.

Kappaleen julkaisu on jo ennakkoon herättänyt paljon huomiota. Mm. teekkarit ovat ottaneet Shanghain valot omakseen jo alkuperäisversiona ja kappaleeseen on kehitelty oma tanssikin. TikTokissa kappaleen soundista on tehty jo lukuisia videoita, ja vastaanotto on ollut innostunutta kautta linjan.

”On ollut hieno huomata, että porukka on löytänyt biisin soundin TikTokissa. Biisin sanoitus antaa mahdollisuuden moniin toteutuksiin, ja ilmeisesti juuri tien päältä ja tankilta on innostuttu tekemään videoita! Vuoden 2024 keikkakalenteri täyttyy vauhdilla ja olen varma, että Shanghain valot tulee olemaan yksi isoimpia keikkabiisejä. Jo ennen julkaisua olen kokeillut sitä keikoilla ja vastaanotto on ollut upea. Odotan innolla, että pääsee vetämään tätä lisää ympäri Suomen”, Oku summaa.

Kuuntele Shanghain valot (feat. Spekti & Annika Eklund) tästä.

Seuraa DJ Oku Luukkaista: Instagram / Facebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Vesa Vähäsarja / Prime Time Music
vesa@primetime.fi
+358 50 045 3600