JulkaisutRähinä Records 21.08.2020

Tätä on odotettu: Rähinän kulttisankari Timo Pieni Huijaus tekee paluun

Kansikuva - Timo Pieni Huijaus - Kaatunut puu

Uusi single Kaatunut puu on Timo Pieni Huijauksen ensimmäinen julkaisu kahdeksaan vuoteen.

Lukuisien suomirap-diggareiden rukoukset saavat vastauksen tänään perjantaina 21.08., kun Timo Pieni Huijaus julkaisee hartaasti vartoillun uuden singlensä Kaatunut puuRähinä Recordsin riveissä omaa kaistaansa kahden sooloalbumin verran kulkenut Timo lunasti paikkansa fanien sydämissä syvällisillä ja ajoittain kantaaottavilla sanoituksillaan. Vuoden 2012 Kaikki Loppuu -albumin jälkeen artisti on viettänyt hiljaiseloa satunnaisia feattailuja lukuun ottamatta. Jotain hänen legendastatuksestaan kertoo sekin, että musiikkimediat ovat ehtineet spekuloida paluuta jo yli vuoden päivät.

”Olen tehnyt musiikkia koko ajan ja uuden matskun julkaiseminen on ollut lähellä jo aiemmin. Kuitenkin jälkikäteen ajateltuna olisin luultavasti julkaissut vain yhden singlen ja palannut hiljaiseloon. Päätin, että tahdon julkaista uusia biisejä vasta, kun mulla on kokonaisuus valmiina ja varmuus siitä, että jatkoa on tulossa”, pohtii Timo Pieni Huijaus.

Lyriikoiltaan uusi single Kaatunut puu edustaa tuttua pohtivaa TPH:ta. Kappaleella Timo avaa hiljaiselon aikaisia ajatuksiaan koskien omaa artistiutta. ”Olen rakentanut uraani jo 90-luvulta lähtien ja joutunut nyt pohtimaan sitä, tyydynkö tekemään elämässäni muita hommia vai palaanko vielä sen jutun pariin, jota olen eniten rakastanut. Tämä kappale ehkä antaa joillekin vastauksia siihen, miksi en ole julkaissut musiikkia”, avaa Timo Pieni Huijaus biisin taustoja.

Tulevaa TPH-kokonaisuutta on ollut Timon lisäksi rakentamassa varsinkin tuottaja Juho Raja. Uuden singlen moderni ja jylhän dramaattinen soundimaailma voi tulla boom bap -henkisistä tuotannoistaan tunnetun artistin faneille pienoisena yllätyksenä. ”Musiikillinen muutos aiempiin levyihin verrattuna on lähtöisin täysin itsestäni. En näe oikein mitään järkeä siinä, että julkaisisin kolmannen samanlaisen albumin. Nyt tuntuu, että mulla on täysi vapaus tehdä sitä musaa, jota haluan nyt tehdä ja kuunnella”, Timo summaa.

Kuuntele Kaatunut puu tästä.

Lataa: kansikuvatekijätiedotpromokuvat
Seuraa Timo Pieni Huijausta: Instagram / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi