JulkaisutKaiku SongsRähinä Records 13.11.2019

Spekti julkaisee kolmannen studioalbuminsa Rakas Spektistan vuosien odotuksen jälkeen

Kansikuva - Spekti - Rakas Spektistan

Rähinä Recordsin lipun alla täysin omia raiteitaan kulkeva rap-artisti Spekti julkaisi perjantaina 25.10. kolmannen albuminsa Rakas Spektistan. Ilmestyessään jo lähes tuplaplatinaa striimannut ja yhdeksän jalometallisingleä sisältävä albumi kokoaa yksiin kansiin Spektin viimeisimmät neljä vuotta ja esittelee myös kolme aivan uutta kappaletta. Lopputulos on Spektin tähän asti monipuolisin albumi, jonka tunnelmat vaihtelevat raikkaasta Italo-vaikutteisesta popista Leevi and the Leavings -henkisiin juomalauluihin ja modernilla twistillä tuotettuun suoraan iskulinja-rappiin. Lienee turvallista sanoa, ettei Spektille löydy verrokkia suomalaiselta rap-kentältä.

Rakas Spektistan -albumin ilmeisin kandidaatti soittolistoille on Planeetat Järjestyy, joka jatkaa Forza Italia – ja Ennen Ku Mä Delaan -megahittien viitoittamalla polulla yhä pidemmälle kasarivaikutteisen pop-tuotannon ja laulettujen kertosäkeiden maailmaan. ”Kyseessä on rakkauslaulu, jossa olen tuotannon lisäksi hakenut myös tekstiin vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Omasta mielestäni tää on fiilikseltään mun uran tähän asti positiivisin biisi”, Spekti kertoo.

Planeetat Järjestyy -kappaleen aurinkoisuuden vastakohtana albumilla kuullaan myös räpeintä Spektiä aikoihin Myrkkyä -possebängerin muodossa. Kappaleella feattaa lähes koko nykyinen Rähinä Records, kun Elastinen, Brädi, Uniikki, vastikään Rähinä-debyyttinsä julkaissut Ares ja comebackiaan valmisteleva Timo Pieni Huijaus pääsevät muistuttamaan kyvyistään mikin varressa. ”Myrkkyä on loistava esimerkki siitä, miten albumikokonaisuus mahdollistaa myös sellaisten biisien tekemisen, joita on vähän vaikea ajatella singleinä”, analysoi Spekti.

Kuuntele Rakas Spektistan tästä.

Seuraa: Facebook / Instagram / Twitter
Lataa: kansikuva, tekijätiedot / promokuvat