JulkaisutKaiku Recordings 13.11.2019

Laura Voutilainen julkaisee odotetun uuden joulualbuminsa Higher Ground Vocals -kuoron kanssa

Laura Voutilainen julkaisi perjantaina 8.11. hartaasti odotetun joulualbumin Minun tähteni. Higher Ground Vocals -kuoron kanssa tehty albumi on jatkoa Lauran vuoden 1997 jouluklassikolle Lumikuningatar, joka kuuluu useiden suomalaisten jouluun yhtä olennaisesti kuin rosolli ja glögi.

Minun tähteni -albumi on vahvan laulamisen juhlaa, jossa yhdistyvät gospel-laulamisen perinne ja suomalaiset joululaulut. Lopputulos on uudenlaista joulumusiikkia, jossa paikoin tykitellään menemään Harlemin sunnuntaijumalanpalvelusten malliin ja herkimmillään liitytään suomalaisille tuttuun haikeankauniiseen joulutunnelmaan. ”Albumilla on järkälemäisiä joululauluja, fiiliksiä laidasta laitaan”, Laura Voutilainen toteaa. Levyn on tuottanut Lasse Piirainen, joka myös johtaa suomimuusikoiden aatelistoa edustavaa studio-orkesteria.

Levyllä kuullaan rakkaimpien jouluklassikoiden lisäksi myös kaksi aivan uutta sävellystä, Joulun henki ja Joulumieli. ”Kaikilla eivät ole asiat kuten jouluidylliin kuuluu. Yksinäisyyttä potevia, vakavasti sairastuneita, juuri surullisen tiedon saaneita joulun viettäjiä on myös paljon. Heitä ei saa unohtaa jouluhumun keskellä”, kertoo Laura Voutilainen Joulun henki -kappaleen sanomasta. Joulumieli taas on kepeämpi tulkinta joulun merkityksestä. ”Tämän ilottelun tarkoituksena on kertoa vähemmän vakavalla tavalla, että joulun yksi ydinsanomista on Hyvä Tahto. Välillä voi laittaa arvostelun, analyyttisen mielen ja odotukset sivuun, ja vain olla ystävä itselle ja muille”, summaa Laura laulun.

Uutta albumia seuraa Minun Tähteni -joulukiertue, joka starttaa 21.11. Järvenpää-talolta ja kattaa 15 kaupunkia. Kiertue päättyy joulukuun 21. päivä isoon konserttiin Helsingin Musiikkitalolla.

Kuuntele Minun Tähteni tästä.

Seuraa: Facebook / Instagram / Twitter
Lataa: kansikuva, tekijätiedot / promokuvat

Keikkamyynti:
Petri Ekman
petri.ekman@centralline.fi