JulkaisutKaiku Recordings 22.09.2023

Vain elämää -viikon ennakkobiisinä ihastutti Virve Rostin Linnunrata

Kansikuva - Virve Rosti - Linnunrata (Vain elämää kausi 14)

A.W. Yrjänä kertoi ohjelmassa kappaleen koskettavan syntytarinan

Tänään, perjantaina 22.9. Vain elämää -ohjelmassa vietettiin A.W. Yrjänän päivää. CMX-yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tullut artisti ja kirjoittaja on suomalaisen synkkyyden runollinen tulkki, jonka tuotanto on loputon aarrearkku.

Virve Rosti valitsi tulkittavakseen CMX:n kappaleen Linnunrata sen koskettavan lyriikan vuoksi. Linnunrata oli tämän viikon ennakkobiisi, eli Virven upea versio on ollut katsottavissa Ruudussa jo tiistaista alkaen. ”Linnunrata on kaunis ja eheä lauluteos, jonka syvällisyys selvisi vasta Satulinnassa Akin kertoessa kappaleen synnystä”, Virve kertoo.

Ohjelmassa A.W. Yrjänä paljastaa saaneensa innoituksen rakkauslauluun keskiaikaisesta hautaustavasta, jossa hautasarkofagin kanteen on kaiverrettu reliefi haudatusta pariskunnasta käsi kädessä. Hän mietti, mitä he näkevät ja vastaus oli selvä – linnunradan.

Virven käsissä kappale muuntuu tarttuvaksi iskelmäballadiksi. Versio tekee suuren vaikutuksen A.W. Yrjänään, josta tuntui siltä, kuin hän olisi kuullut kappaleen ensi kertaa. Myöskään muut artistit eivät välty liikuttumiselta kappaleen äärellä.

Ensi viikolla Satulinnassa vietetään kotimaisen popin kruununjalokiven Ellinooran päivää.

Kuuntele Linnunrata (Vain elämää kausi 14) tästä.

Seuraa Virve Rostia: Instagram / Facebook / Nettisivut

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Arttu Tolonen / Sahara Agency
arttu.tolonen@piikkikasvi.fi
+358 44 031 4444