JulkaisutKaiku Recordings 21.04.2023

Maija Vilkkumaan Maria-single kysyy, onko parempi vapaana vai toisen kainalossa

Kansikuva - Maija Vilkkumaa - Maria

Maria täydentää ylistetyn 1973-albumin kokonaisuuden

Maija Vilkkumaa julkaisee tänään, perjantaina 21.4. Maria-singlen, joka saa tanssimaan, niin kuin kukaan ei katsoisi. Onko parempi vapaana vai toisen kainalossa? Sitä pohtii Maria. Itsenäisyys on juovuttavan ihanaa, yksinäisyys välillä sattuu. Maria vie kesään, autoteille ja tanssilattioille.

“Halusin viitata biisissä 80-luvun lempibiiseihini. Ajattelen sen soundtrackiksi leffaan, jossa ihminen lähtee seikkailulle kohti tuntematonta, niin kuin Madonna elokuvassa Missä olet Susan”, Maija kertoo.

”Halusin myös kuvata sellaista tunnetta ja mielentilaa, jossa kokee ahdistusta ja suurta iloa miltei samanaikaisesti. Että tanssii vapaana tähtenä, ja silti, samaan aikaan, kokee olevansa kaukana kaikesta, satelliittina syrjäteillä. Jossa tekee, mitä haluaa, ja silti äänet päässä huutavat: Maria, sulla ei oo paria.”

Maria täydentää syksyllä 2022 julkaistun Maija Vilkkumaan ylistetyn, Atso Soivion tuottaman, useita Emma-ehdokkuuksia keränneen 1973-albumin.

Marian demo oli valmis jo kauan sitten, ja minusta on koko ajan tuntunut, että se on albumin isoimpia biisejä. Tuotannon kanssa meinasi kuitenkin tulla kiire, ja tajusimme, että senhän voi säästää vinyylille ja julkaista juuri ennen kesää!”, kertoo Vilkkumaa.

Biisi löytyy suoratoistopalveluiden lisäksi 2.6.2023 julkaistavalta 1973-vinyylipainokselta, jota voi ennakkotilata Levykauppa Äxästä.

Kuuntele Maria tästä.

Lataa: tekijätiedot / kansikuva / promokuvat (kuvaaja: Vilma Töyräs)
Seuraa Maija Vilkkumaata: Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com
+358 50 371 9229