JulkaisutKaiku RecordingsKaiku Songs 12.04.2024

Maija Vilkkumaa ja Aliisa Syrjä ryhtyivät ainutlaatuiseen yhteistyöhön elokuvallisella Mulle ei sovi tänään -kappaleella

Kansikuva - Maija Vilkkumaa & Aliisa Syrjä - Mulle ei sovi tänään

Kappale ensiesitetään illan Voice of Finland -livelähetyksessä

Maija Vilkkumaa ja Aliisa Syrjä yhdistävät voimansa tänään perjantaina 12.4. julkaistulla yhteiskappaleella Mulle ei sovi tänään. Aikamme tarkkanäköisimpiin tulkkeihin kuuluvien laulunkirjoittajien yhteistyössä syntyi elokuvallinen ja tiivistunnelmainen kappale, joka on myös Vilkkumaan uran ensimmäinen yhdessäkirjoitettu duettobiisi! Kappale saa ensiesityksensä tänään Voice of Finland -ohjelman livelähetyksessä.

”Olen pitkään haaveillut duetosta, ja kun Kaiun Marja Kokko ehdotti yhteistyötä Aliisan kanssa, olin heti innoissani. Olin jo moneen kertaan kiinnittänyt huomiota uuteen herkkään ja tosi kiinnostavaan tekijään, jolta oli tullut jo kokonainen, näkemyksellinen albumikin ulos. Aliisalla on ihan oma ääni sekä laulajana että lauluntekijänä. Kiinnosti tosi paljon päästä tekemään yhdessä biisiä!”, kertoo Maija Vilkkumaa.

”Kun mun A&R Pequ Nieminen soitti mulle, että sua kysyttäis tekeen biisi Maijan kanssa, kiinnostaako, olin mukana siltä seisomalta. Maija on yks mun suurimpia idoleita, totta kai halusin kirjottaa hänen kanssa! Musta tuntuu, että me ollaan molemmat saatu inspiroitua paljon toistemme tavoista tehdä. Ja ylipäätään tekemisen ohessa käydyt keskustelut elämästä ja musiikkialasta on ollut mulle tosi tärkeitä. Maija on hirveän tsemppaava, hauska ja lämmin tyyppi. Rakastan myös sitä kapinahenkeä, mitä Maijassa on”, toteaa Aliisa Syrjä.

Kun artistit pääsivät yhdessä studioon, kappale alkoi syntyä nopeasti. Mulle ei sovi tänään – tuotannosta vastasivat artistien luottotuottajat Atso Soivio ja Elias Heikkinen yhdessä Maija Vilkkumaan kanssa.

”Heittäydyimme Aliisan kanssa molemmat biisin maailmaan ihan täysillä. On suuri lahja päästä tekemään toisen vahvan lauluntekijän kanssa. Oma ilmaisu sulautuu toisen ilmaisuun ja saa siitä lisää kierroksia. Aliisa on ihana tyyppi, kupliva ja herttainen ja hauska, ja lauluntekijänä herkkä, paneutuva ja äärettömän taitava”, kehuu Maija.

Biisisessioiden tuloksena syntyi dramaattinen, Bond-elokuvien tunnelmaa henkivä kappale, jonka kruunaa Maijan ja Aliisan äänten yhteissointi sekä upeat jousisovitukset.

”Olen aina harmitellut sitä, etten suomalaisena lauluntekijänä koskaan tule pääsemään tekemään Bond-tunnaria. Mutta tästä tuli ihan sellainen! Elokuvallinen ja lyyrinen teos, jossa taistelemme näkymättömiä voimia vastaan ja nousemme. Ehkä vähän entistä rikkinäisempinä, mutta nousemme silti. Biisissä soi tuska ja samaan aikaan valtava elämänhalu. Me sanomme kuolemalle: ei sovi tänään!”, kuvailee Maija.

”Biisistä tuli teos! Se on kunnianhimoinen ja voimakas biisi ihmisen loputtomasta sitkeydestä selvitä ja uhosta päättää nousta, oli suo kuinka upottava tahansa”, Aliisa komppaa.

Kuuntele Mulle ei sovi tänään tästä.

Seuraa Maija Vilkkumaata: Instagram / TikTok / Facebook

Seuraa Aliisa Syrjää: Instagram / TikTok / Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt – Maija Vilkkumaa:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt – Aliisa Syrjä:
Iira Leinonen / Warner Music Finland
iira.leinonen@warnermusic.com
+358 44 279 0494

Keikkamyynti – Maija Vilkkumaa & Aliisa Syrjä:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com
+358 50 371 9229

Manageri – Aliisa Syrjä:
Tina Jukarainen / Manage Me
tina@manageme.fi
+358 44 072 3283