JulkaisutKaiku RecordingsKaiku Songs 27.10.2023

Kikin debyyttialbumi Intuitio on yhdellä tämän hetken upeimmista äänistä kerrottu kasvutarina

Kansikuva - Kiki - Intuitio

Jos sul ei oo mua -kappaleella feattaavat F ja BESS

Ryminällä suomalaiselle poptaivaalle tuplaplatina-hitillään 666 singahtanut Kiki julkaisee tänään, perjantaina 27.10. debyyttialbuminsa Intuitio. Luottotuottaja Leo Jupiterin johdolla loihdittu täyspitkä sisältää aiemmin julkaistujen singlejen lisäksi viisi täysin uutta kappaletta, joiden tummanpuhuva, yhdellä tämän hetken upeimmista äänistä tulkittu r&b-pop syventää Kikin tavaramerkiksi muodostunutta soundia. Albumin kappaleet kertovat mm. rakkauden eri vaiheista alkuhuumasta eroon, joita ilmentävät kappaleiden isot melodiat ja dramaattiset äänimaisemat.

”Näihin noin 3–4 vuoteen mitä tätä albumia oon konkreettisemmin tehnyt, on mahtunut kaikenlaisia eri tunteita ja tilanteita mitä elämä eteen on tuonut. Mm. ero, rakastumista, itsensä kadottamista, etsimistä ja löytämistä. Koen itseni tosi intuitiiviseksi ja herkäksi tyypiksi, mut välillä on ollut haastavaa kuunnella, mitä se oma intuitio koittaa sanoa kaikkien muiden mielipiteiden ja odotusten seassa. Sitä oon tämän prosessin aikana paljon opetellut ja oppinut”, kertoo Kiki.

”Pohjatyö tälle albumille on alkanut jo about teininä, kun päätin, että musta tulee popstara. Meillä kotona on kuunneltu aina tosi laidasta laitaan musiikkia. Olohuoneesta saattoi kuulua Pink Floydia, Scorppareita ja Eric Claptonia, veljen huoneesta Eminemiä ja Dr. Dre:tä ja mä kuuntelin Aerosmithiä, Christina Aguileraa sekä Justin Timberlakea. Tietyt mieltymykset, vaikutukset ja inspiraatio on lähtöisin jo sieltä lapsuudesta asti ja sitten, kun elämä tapahtuu, on tullut iso tarve kirjoittaa niistä monista tunteista eri elämän hetkissä ja tehdä niistä lauluja. Siitä tää lähti ja pikkuhiljaa on löytynyt se oma soundi ja tapa tehdä. Oon tutustunut ja päässyt tekemään musaa niin upeiden ja lahjakkaiden tekijöiden kanssa, joilta oon oppinut tosi paljon”, kiittelee Kiki.

Helmiä pursuilevan kappalelistan kruununjalokivi on antimaterialismi-anthem, fokusbiisi Jos sul ei oo mua, jolla esiintyvät ensimmäistä kertaa samalla raidalla Emma-palkitut BESS ja F.

Jos sul ei oo mua ottaa pieni pilke silmäkulmassa kantaa nykypäivän pinnalliseen maailmaan. Inspiraatio tähän biisiin lähti yhdestä illasta, kun pitkästä aikaa päätin lähteä ulos juhlimaan ja sen mestan energia oli kaikkea muuta, kuin mitä mä mun elämään tarviin ja haluun. Tuntu, et siellä jengi arvosti enemmän sitä, mitä on sun päällä, kun mitä on sun sydämessä, eikä se sovi mun arvomaailmaan”, kertoo Kiki biisi-idean synnystä.

”Oltiin sovittu F:n kanssa studiosessio, joka oli muistaakseni ensimmäinen kerta, kun tehtiin koskaan yhdessä musaa. Tää biisi syntyi tosi nopeasti ja luonnollisesti, ja oli tosi ihanaa tehdä niin lahjakkaan, ihanan tyypin kanssa! Sanoin heti F:lle et ois magee saada sut messiin ja F innostui. Myöhemmin tuli vahva fiilis siitä, et BESS olisi tähän vielä täydellinen lisä tuomaan vahvaa energiaa ja hän herätti biisin eloon uudella tavalla! Ihan parasta ollut tehdä näiden mimmien kaa!”, hehkuttaa Kiki.

Albumi on myynyt jo ennen ilmestymistään kultalevyyn oikeuttavan määrän. Matkalla debyyttisingle 666:sta kohti debyyttialbumi Intuitiota Kiki on kasvanut valtavasti, mutta pitänyt koko matkan ajan kiinni vahvan ja herkän naisen näkökulmasta kappaleissaan.

”On ok olla samalla herkkis ja kovis. Koen, että se Kiki, joka tätä albumia alkoi tekemään, on kasvanut todella paljon tekijänä, artistina ja ihmisenä. Haluun omistaa tän albumin pikku Kikille, joka on omassa huoneessa haaveillut näistä jutuista mitä oon päässyt tekemään ja mitä nyt just teen”, summaa Kiki.

Albumin biisilista:
1. Intuitio
2. Kokonainen
3. Jos sul ei oo mua (feat. F & BESS)
4. Rodeo
5. Ennen sua
6. 666
7. Miten sä sen teet
8. Sokerii (feat. Senya)
9. Kuka itkee nyt
10. Sido Mut

Kuuntele Intuitio tästä.

Seuraa Kikiä: Instagram / Facebook / TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454

Keikkamyynti:
Team Agency
booking@team.fi