JulkaisutKaiku Recordings 16.06.2021

Juha Tapio kunnioittaa Huuhkajia yllätyssinglellään Meidän aika

Alun perin vain jalkapallomaajoukkueen korville tarkoitettu sävellys tallennettiin ensin pukukoppilauluksi ja sitten julkaistiin Huuhkajien toiveesta

Oli pellavapäinen pikkupoika Ylistarossa. Futisfani henkeen ja vereen. Oli Jallu Rantanen ja muut varhaisen suomifutiksen suuruudet. Oli unelma. Josko Suomikin joskus tuolla. Arvokisoissa.

Tämä poika oli Juha Tapio. Vuodet vierivät ja vielä jalkapalloakin enemmän kitaran varressa viihtyvä Juha seurasi, kuinka lapsuuden unelma alkoi elää. Suomen jalkapallomaajoukkue alkoi saavuttaa voittoja sellaisistakin maista, joiden haastaminen aiemmin olisi ollut lähinnä vitsi.

Maajoukkue ristittiin Huuhkajiksi ja huuma kasvoi.

Juuri ennen EM-kisoja Huuhkajien joukkueenjohto halusi järjestää pelaajille yllätykseksi Juhan konsertin Huuhkajien leiripaikassa Helsingissä. Iltapäivällä ennen keikkaa Juha hetken mielijohteesta riimitteli iltaan yllätysnumeron ja esitti muutaman tunnin ikäisen laulun joukkueelle.

Ensiesitys oli menestys. Joukkue pyysi laulusta ”tallenteen koppiin”. Sellainen tehtiin. Tätä laulua kuunneltiin ennen Tanska-peliä. Sitä kuunneltiin ennen Venäjä-peliä.

Ja nyt Huuhkajat päättivät itse saattaa laulun kopista ulos kaiken kansan kuuluville.

Tässä se nyt on, Meidän aika, laulu, joka on syntynyt puhtaasta rakkaudesta suomalaiseen jalkapalloon. Ja se, että laulu soi Suomen jalkapallomaajoukkueen kopissa ennen pelejä EM-kisoissa, on yhdelle ylistarolaiselle pikkupojalle enemmän kuin unelmien täyttymys.

Kuuntele Meidän aika tästä.

Lataa: kansikuva, tekijätiedot
Seuraa Juha Tapiota: Instagram / Facebook

Keikat:
Petri Ekman / Central Line Entertainment
petri.ekman@centralline.fi
+358 40 086 6413