Kaiku Recordings 06.10.2021

Eturivin artistilta uusi aluevaltaus: Mariskan Mestaripiirroksen teksti on nyt myynnissä NFT-teoksena

Mestaripiirros on vuonna 2009 Mariskan kynästä syntynyt kaunis ja koskettava kappale, jota on laulettu lukuisissa perhejuhlissa kautta Suomen sen julkaisusta lähtien. Helsingin Sanomien tänä vuonna järjestämässä Vuosituhannen biisi -äänestyksessä etsittiin 2000-luvun parasta sanoitusta ja Mestaripiirros sijoittui äänestyksessä toiselle sijalle. Anna Puun lisäksi rakastettua kappaletta ovat versioineet Egotrippi ja Chisu.

Nyt Mariska tarjoaa mahdollisuuden ostaa Mestaripiirroksen tekstin hänen itsensä kirjoittamana, ja myynnistä saatu tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen, kohteena Pelastakaa Lapset ry.

Tekstin voi ostaa OpenSea -nimiseltä NFT-kaupankäyntiin keskittyvältä alustalta. Palvelussa tehdään tarjouksia myytävistä kohteista ja myyjä voi tarjousten perusteella päättää NFT-tuotteen lopullisesta kaupasta.

Myyntilinkki Mestaripiirros-tekstiin.

”Idea syntyi kun tyypit ympärillä puhui jostakin käsittämättömästä lyhenteestä, jota tuskin vieläkään muistan. Sillä tehtiin Jenkeissä kauppaa ja mietin, että miten tätä pystyisi soveltamaan Suomessa.

Halusin lahjoittaa NFT-kaupasta saatavat tuotot lapsille ja nuorille. Siksi ajattelin Mestaripiirros -tekstin olevan sopiva tähän tarkoitukseen, sillä sitä lauletaan paljon juuri kastetilaisuuksissa”, Mariska kertoo.

Mariska kirjoitti tämän originaalin Mestaripiirroksen sanoituksen 19.8.21 ravintola Kosmoksessa.

”Korona-aika on lisännyt monen perheen ahdinkoa ja yhä useampaa lasta uhkaa syrjäytyminen. Lahjoitusten avulla Pelastakaa Lapset auttaa vähävaraisia lapsiperheitä mm. tukemalla lasten harrastuksia ja opintoja. Lisäksi perheet, joilta puuttuvat turvaverkot, voivat saada Pelastakaa Lasten kautta lapselleen tukiperheen tai tukihenkilön” – Pelastakaa Lapset ry.

Lähes kaksikymmentä vuotta suomalaista popkulttuuria rikastuttanut Mariska on tehnyt aina rohkeasti uusia aluevaltauksia. Entinen punkkari aloitti uransa räppärinä ja siirtyi sen jälkeen menestyksekkäästi poplaulujen pariin (Kukkurukuu, Liekki, Minä liityin sinuun); tämän lisäksi hän on julkaissut runoteoksia, toiminut kääntäjänä ja ansioitunut useiden megahittien sanoittajana.

Lataa: promokuvat (kuvaaja: Liisa Valonen)
Seuraa Mariskaa: Instagram / Facebook / Kotisivut

Manageri:
Tom Frisk / Backfront Music & Artist Management
tom@backfront.fi
+358 40 556 0909

Haastattelupyynnöt:
Tara Kojonen / Promo Sapiens Oy
tara@promosapiens.fi
+358 50 467 3269

Keikat:
Kimmo Hirvonen / Longplay Music
kimmo@longplaymusic.net
+358 41 5363 666