JulkaisutKaiku Recordings 15.10.2021

Juha Tapio julkaisee kolme joululaulua

Kappaleet täydentävät rakastetun Joululauluja -albumin uusintapainosta

Juha Tapio julkaisee tänään perjantaina 15.10. uusintapainoksen vuoden 2012 joulu-klassikkoalbumistaan Joululauluja. Vuodesta toiseen fanien jouluperinteisiin kuuluva albumi on täydentynyt kappaleilla Joulukertomus, Taivas sylissäni sekä Sydämeeni joulun teen, jotka ovat kaikki täysin uusia äänityksiä. Kappaleiden sovituksista ja tuotannosta vastaa Ville Riippa. Tiheätunnelmaiset kappaleet rauhoittavat ja johdattavat joulun tunnelmaan.

”Loppukevään aurinko tunkeutuu studion samean ikkunalasin läpi. Kadunlakaisukoneen katolla vilkkuu valo. En etsi valtaa, loistoa, mutta jotain joulusta muistuttavaa kaipaisin. Pitäisikö odottaa iltaan, sytytellä tuohon nurkkaan, vaikka kynttilöitä. Suljen silmäni ja päästän laulun ilmoille. Tajuan heti, että mitään rekvisiittaa tai keinotekoista tunnelmaa ei tarvita. Kaikki oleellinen on jo läsnä, näissä lauluissa. Tekstit ovat paperilla edessäni, mutta silmät pysyvät kiinni. Osaan nämä ulkoa, vaikka en sitä etukäteen tiennyt. Nämä laulut ovat minussa ja meissä syvemmällä kuin ymmärsinkään. Tuntuu jotenkin lohdulliselta ja armolliselta, että näiden samojen, suurenmoisten laulujen äärellä ovat sukupolvet hiljentyneet, toivoneet ja laskeutuneet arkisesta kamppailusta juhlaan jo kauan ennen meitä. Halunneet uskoa, että maan päällä rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Jos ei nyt, niin kerran vielä. Todennäköisesti meidän jälkeemme tulevat tekevät samoin. Oivallan, miksi haluan laulaa nämä laulut. Haluan liittyä kuoroon.”

Joululauluja -uusintapainos on nyt saatavilla sekä diginä että fyysisenä CD:nä.

Kuuntele Joululauluja tästä.
Tilaa Joululauluja -CD Levykauppa Äxästä.

Lataa: kansikuva, tekijätiedot, promokuvat (kuvaaja: Atte Mäläskä)
Seuraa: Instagram / Facebook / Kotisivut

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi
+358 50 473 9454‬

Keikkamyynti:
Petri Ekman / Central Line Entertainment
petri.ekman@centralline.fi