JulkaisutKaiku Recordings 03.04.2020

Maija Vilkkumaa julkaisee riipaisevan herkän uuden singlen Sä tarviit paremman kuin mä

Maija Vilkkumaa julkaisi uuden singlensä Sä tarviit paremmin kuin mä eilen torstaina 02.04.2020. Riisuttu ja pysäyttävä balladi kertoo riittämättömyyden tunteesta kouriintuntuvasti ja sen nostattava kertosäe on taattua Maijaa. Maija kertoo tunnistavansa itsensä laulun kertojahahmosta. ”En oikeastaan koskaan etukäteen mieti, että nyt kirjoitan tästä ja tästä tapahtumasta, vaan kerron tarinaa joka mieleeni tulee jostain, ja sitten kuuntelen itsekin sitä uteliaana. Tästä tarinasta tunnistan kyllä itseni, ainakin joinakin päivinä, joissakin mielentiloissa. Mä olen sotkuinen, epäkäytännöllinen, koko ajan ajatuksissani, kaukokaipuinen, nopeasti leimahtava, hitaasti avautuva. Varmaankin kuka tahansa olisi onnellisempi jonkun minua tasaisemman kanssa, huomaan välistä ajattelevani”, kertoo Maija.

Yhtenä Suomen kovimmista laulunkirjoittajista tunnettu Maija Vilkkumaa on ottanut musiikissaan enenevissä määrin myös tuottajan roolia haltuun vuoden 2019 Vain elämää -kaudesta lähtien. Sä tarviit paremman kuin mä on ensimmäinen Maijan täysin itse tuottama kappale. ”Lopulliseen versioon kaikki soittimet rumpuja lukuun ottamatta soitettiin meillä kotona yöpaidassa”, Maija avaa. ”Lauluäänityksen tein eräänä iltana selittämättömän kosmisen surumielisyyden vallassa kotitaloni kellarin treenikämpällä. Laulun oli tarkoitus olla vain demo, enkä yrittänyt laulaa ’hyvin’, kuten usein studiossa tulee yritettyä. Lilluin vain kappaleen melankoliassa ja hain siitä lohdutusta.”

Sä tarviit paremman kuin mä on erityinen kappale Maijan uralla myös siinä mielessä, että sen sävellys syntyi hänelle poikkeuksellisesti tiimityönä. Säveltäjinä ovat olleet Maijan itsensä lisäksi Samuli SirviöErin ja Juho Raja. ”He tekivät ensin sävellyksen, sitten menin studioon haltioitumaan siitä, muokkasin sitä vähän ja kirjoitin tekstiä tapani mukaan uusiksi todella kauan”, Maija kertoo. Inspiraatioksi tekijöille Maija soitti 2000-luvun Robbie Williamsia ja Keanea. ”Siitä maailmasta nousee myös tekstin tietynlainen itseinho ja -sääli.”

Kuuntele Sä tarviit paremman kuin mä tästä.

Lataa: kansikuvatekijätiedot / promokuva
Seuraa: Instagram / Facebook / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi

Keikkamyynti:
Matti Kaunisvesi / Warner Music Live
matti.kaunisvesi@warnermusic.com