JulkaisutKaiku Recordings 09.10.2020

Maija Vilkkumaa julkaisee tulevalta albumiltaan ensimmäisen singlen Flying V

Kappaleen ovat tuottaneet Ei- ja Se ei olekaan niin -klassikkoalbumien tyyliin Maija bändeineen ja Ilkka Herkman

Maija Vilkkumaa julkaisee uuden singlensä Flying V tänään perjantaina 02.10. Uusi single on ensimmäinen julkaisu Maijan ensi vuonna julkaistavalta albumilta, jolla hän palaa juurilleen rokkaavan bändisoiton pariin. Flying V on tuotettu Ei– ja Se ei olekaan niin -klassikkoalbumien tyyliin Maijan livebändin ja äänittäjämiksaaja Ilkka Herkmanin kesken. ”Työtapa tuntui tutulta ja samalla aivan uudelta. Bändituotannossa jokainen soittaja tuo keitokseen palasen omaa maailmaansa, ja lopputulos on isompi kuin osiensa summa”, hehkuttaa Maija.

Lyriikoiltaan Flying V toimii kääntöpuolena sellaisille rockmytologian kulkuritarinoille kuin Pelle Miljoona Oy:n Moottoritie on kuuma. ”Flying V -biisi on tämän ikonisen tarinan toinen puoli, kertomus siitä osapuolesta, joka jää̈ kotirantaan nyyhkimään ja odottamaan. Kun tarpeeksi kauan odottaa yksin, saattaa löytää jotain uutta ja ihan omaa – ja kun maailmanmatkaaja sitten palaa lämpimään tupaan, siellä ei olekaan enää ketään”, kertoo Maija. Tarinassa on myös omaelämäkerrallisia aspekteja. ”Nuorena minäkin olen tuijotellut ulos ikkunasta tuskaillen rakastetun perään, joka tuntui pitävän minua jonkinlaisena varasuunnitelmana”, hän muistelee.

Kesällä 2020 Maija teki kolme isoa stream-keikkaa, joilla hän soitti bändeineen vanhojen biisien lisäksi aivan uusia, myös Flying V:tä. Nämä keikat ja koronakriisin artistille luoma ahdistus olivat osaltaan inspiroimassa orgaanisempaa työtapaa. ”Tajusin, että muiden kanssa soittaminen ja laulaminen on vahva fyysinen tarve. Koronakriisin iskiessä käännyin paitsi oman perheeni myös bändiperheeni puoleen, ja se helpotti”, Maija kertoo.

Kuuntele Flying V tästä.

Lataa: kansikuvatekijätiedot
Seuraa: Instagram / Facebook / Twitter

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Entertainment
titta@kent.fi

Keikkamyynti:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com