JulkaisutKaiku Recordings 16.12.2019

Ellinooran ja Juha Tapion yhteisbiisillä Hiljaisii heeroksii nostetaan arjen sankareita

Ellinoora ja Juha Tapio julkaisivat 7.12. yhdessä tekemänsä kappaleen Hiljaisii heeroksii. Se sai ensiesityksensä 6.12. Yle TV1 Linnan jatkot -lähetyksessä ja julkaistiin heti esityksen jälkeen keskiyöllä kaikissa striimauspalveluissa. Kappaleen inspiraationa ovat olleet suomalaiset arjen sankarit.

Ylen tekemässä kyselyssä suomalaiset nostivat sankareikseen ihan tavalliset ihmiset, jotka ovat antaneet toisille jotain pyyteettömästi eivätkä pidä itsestään meteliä. Hiljaisen sankaruuden teema sai artistit yhdistämään antiikin sankarit nykypäivään ja biisi sai nimekseen Hiljaisii heeroksii.

Hiljaisii heeroksii on laulu ihmisille. Viimeisten vuosien aikana oon saanut nähdä melkoisen läpileikkauksen ihmisten elämästä, niin musiikista saadun palautteen kuin kiertue-elämän kautta. Oon saanut kuulla monenlaisia tarinoita ja tavata erilaisia suomalaisia ihmisiä eri puolilla maata. Ihmiselämän yks tärkeimmistä teemoista on tulla nähdyksi, kohdatuksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on. Pop-kappaleen mitta, n. 3 minuuttia on tietysti lyhyt aika sanoa isoja asioita, mutta mulle tuli tunne, että tän biisin kohdalla me onnistuttiin siinä. Tää laulu on meidän tapa sanoa, että me nähdään teidät”, Ellinoora kertoo.

Biisin tekeminen oli helppoa ja kivaa, oli hienoa huomata että on toisen tekijän kanssa musiikillisesti samoilla taajuuksilla saman tien. Vaikka tehtävänanto oli kunniakas ja haastava niin itse tekeminen oli varsin rentoa ja paineetonta.” Juha Tapio kertoo kappaleen synnystä.

Oli ilo ja kunnia saada tehdä Juha Tapion kanssa musaa. Hän on sellainen ikuisuusbiisien mestari. Meidän ajatukset klikkasi yllättävän hyvin yhteen heti ensimmäisessä kirjoitussessiossa. Musantekemisessä on parasta kun tekohetkellä riisutaan kaikki meriitit ja tittelit pois ja tehdään vaan”, Ellinoora fiilistelee.

Hiljaisii heeroksii -kappaleen sanoituksen viimeistelyssä oli mukana Mariska ja biisin tuotti Samuli Sirviö.

Lataa Ellinooran promokuvat täältä!
Kuvaajat: Nana Simelius ja Juuso Santala

Ellinoora:
Instagram
Facebook
Spotify 

Juha Tapio:
Instagram
Facebook
Spotify

Lisätiedot ja Ellinooran haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Juha Tapion haastattelupyynnöt:
Titta Nevala / Kaiku Enterteinment
titta@kent.fi