Kaiku RecordingsRähinä Records 05.03.2018

Rähinä Records ja Kaiku Entertainment ovat yhdistäneet voimansa

Rähinä Records Logo

Kaksi merkittävää riippumatonta levy-yhtiötä ovat yhdistäneet voimansa voidakseen palvella paremmin artistejaan ja heidän yleisöään. Rähinä ja Kaiku Entertainment ovat huomanneet olevansa yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

Yhteistyön tiivistämiseen ei liity yrityskauppaa. Kyse on uusien levytysten osalta Rähinän toiminnan lisensoimisesta Kaiku Entertainmentille. Rähinä Records Oy säilyy yrityksenä entisillä omistajillaan, mutta kaikki uusi julkaisutoiminta on järjestelyssä siirretty Kaiku Entertainmentin hoidettavaksi. Yhteistyö muodostaa suomen indie-kentälle entisiä isomman ja vahvemman toimijan.

Rähinän perustajajäsen, artisti Elastinen eli Kimmo Laiho kertoo taustaa:

”Pekan kanssa historiamme ulottuu parinkymmenen vuoden taakse, Kapasiteettiyksikön ja Fintelligensin alkuaikoihin. Siitä asti olemme pitäneet yhteyttä ja keskustelleet ajoittain erilaisista yhteistyövaihtoehdoista. Nyt löysimme yhdessä mallin, jossa molempien yhtiöiden artistit ja tuottajat hyötyvät toisistaan. Meininki säilyy taatusti mutta taustalle saadaan lisää tekijöitä ja voimaa.”

Pekka Ruuska luonnehtii mennyttä ja tulevaa:

”Rähinän luotto Kaikuun tuntuu upealta. Olemme ottaneet haasteen vastaan nöyränä, mutta todella innoissamme. Biisintekijämme ja tuottajamme ovat tehneet Rähinä-artistien kanssa töitä tähänkin asti, mutta nyt toiminta saa aivan uuden vaihteen. Rähinä tulee säilymään brändinä ennallaan.”

Rähinä Recordsin artisteja ovat Elastinen, Nelli Matula, Brädi, Uniikki ja Spekti. Kaiku Recordingsin artisteja ovat Juha Tapio, Jukka Poika, Johanna Kurkela, Tuure Boelius, Lord Est ja Laura Voutilainen.

Lisätiedot:

Rähinä Records Oy / Anders Westerholm, anders@rahina.com
Kaiku Entertainment Oy / Pekka Ruuska, pekka@kent.fi