JulkaisutKaiku Recordings 11.03.2022

Mikko Kuustonen pysäyttää hetken riisutulla Pysyn tässä -kappaleella

Kappale on osa Mikko Kuustosen 5.4. ilmestyvää Omaelämäkerta-kirjaa

Mikko Kuustonen vastaa yleisönsä musiikin kaipuuseen julkaisemalla tänään, perjantaina 11.3. herkän Pysyn tässä -kappaleen. Riisuttu teos pysäyttää kellot äänettömään kohtaamiseen kahden ihmisen välillä.

Pysyn tässä -laulu kuvaa kirkkaan hetken keskellä pimeää jaksoa. Se on rakkauslaulu jossa kipua ei pelätä vaan katse kohotetaan painavan arjen yläpuolelle.”, kertoo Kuustonen.

”Minulle tämä laulu on vahvasti visuaalinen ja valokuvamainen kohtaaminen, jossa kaikki turha laitetaan sivuun. Näen laulun pariskunnan piirtyneenä ylivalottuneeseen polaroid-kuvaan aurinkoa vasten. He ovat pysähtyneet löytääkseen syyn jatkaa matkaa.”

Pysyn tässä on ensimmäinen julkaisu albumilta, joka kuullaan osana Kuustosen 5.4. ilmestyvää Omaelämäkerta-kirjaa. Teos sisältää kymmenen uutta laulua, jotka niveltyvät kirjan tarinoihin, mutta muodostavat myös oman kokonaisuutensa.

”Kirjoitin kaikki Omaelämäkerran laulut kesäpaikassani Mäntyharjulla. Jostain syystä tarinat odottivat siellä. Olen julkaissut musiikkia yli neljän vuosikymmenen ajan mutta Omaelämäkerran äärellä tein ensimmäistä kertaa päätöksen tuottaa musiikin valmiiksi täysin intuitiivisesti ja vapaasti. Jätimme laulut yksinkertaiseen ja riisuttuun muotoon, jotta oikea henki säilyisi”, kuvailee Kuustonen musiikin syntyprosessia.

Kappaleet on taltioitu livenä Timo Kämäräisen ja Teemu Viinikaisen kanssa. Albumin tuottajana toimi Johannes Brotherus, joka on myös tehnyt ja soittanut kappaleiden jousisovitukset.

Kuuntele Pysyn tässä tästä.

Lataa: tekijätiedot / kansikuva / promokuvat (kuvaaja: Marica Rosengård)
Seuraa Mikko Kuustosta: Instagram / Facebook / Kotisivut